Жанета Осипова: Христо Сираков беше Дон Кихот

„Човек трябва да изживява всеки миг пълноценно, защото пътят е кратък“, казва Жанета Осипова, една от последните жени до покойния бизнесмен Христо Сираков. Позната е като модел, победителка в конкурса „Мис Плеймейт“ и участник в риалити надпреварата „Фермата“. Именно последното предизвикателство я провокира да сбъдне голямата си мечта – да издаде стихосбирка.

Задачите във „Фермата“ хващат неподготвена Жанета, която не се страхува да признае, че няма нито един изгледан епизод. Тя скача в неизвестното с една цел – да провери докъде се разгръща потенциалът й. „Обожавам предизвикателствата и това да се поставям в ситуации, в които мога да изпитам себе си и възможностите си. Не се реших трудно на тази крачка. Вълнувах се. Имах нужда да предприема нещо екстремно. Не се страхувах от физическите изпитания, макар да не бях толкова силна, колкото останалите. Моите качества са други – имам борбен дух, винаги съм разчитала на него. Знам, че няма да ме предаде, той компенсира слабостите ми“, споделя Осипова пред „Телеграф“.

Определя се като човек на контрола, поставена в рамката на шоуто се уверява в представата за себе си. „Малко неща могат да ме изкарат извън релси, зрителите видяха подобни ситуации – случва се, когато настъпят егото ми. Реагирам емоционално, бързо паля и бързо угасвам. Смятам, че подобна реакция показва, че не тая нищо лошо в себе си.

Изключително доволна съм от резултата и факта, че успях да изляза от черупката си, да се покажа в реална светлина – с всичките си качества и недостатъци. Не се срамувам, не се притеснявам. Това, което видяха хората – това съм аз. Имам възможността да видя, да се сблъскам с онова, върху което трябва да работя, да знам какво, защо и как да променя. Цял живот се променяме и учим, не ме е страх“, допълва тя. Смята се за директен човек, не спестява нито добро, нито лошо.

Всеки докоснал се до живота на Жанета ще узнае, че поезията заема не малко място в него. Вдъхновение е щастието, а в един момент то носи името на Христо Сираков. В основата на тези отношения стои най-вече уважение, провокирани от приятелство те споделят времето си пълноценно. А ако днес трябва да му посвети редове, те ще носят краткото, но изпълнено със смисъл и обич заглавие – Дон Кихот.

„Дон Кихот… В моите очи и в тези на нашите приятели – Христо беше всеотдаен. На първо място добър човек. Той никога не е казал лоша дума за някого, често иронизираше, предимно себе си. Той помагаше на много хора… Той се раздаваше, беше душа човек. Той беше изключително интелигентен, много ерудиран мъж, джентълмен и човек, който си държеше на думата. Когато кажеше нещо – то се случваше задължително. Невероятен човек, не може да се категоризира, не може да се опише с една дума. Делата на Христо говорят след смъртта му. Имах честта да се докосна до него, да го нарека мой приятел“, казва Жанета. Христо носи радост в дните й, носи и уроци…

„Научи да не се влияя от хорското мнение – кой какво е написал, казал… Научи ме, че на първо място трябва да живееш за себе си. Научи ме да не се вземам насериозно, да се самоиронизирам. Да изживявам всеки миг, защото животът е кратък. Той живееше пълноценно, имаше смелостта да се радва на живота, на онези дребни малки неща – винаги ще съм му благодарна за това“, допълва Осипова. Пише от малка, още от ученичка. До днес пази тетрадки и тефтери, запечатали наивните й чувства изобразени на белия лист. Навик от детството се превръща да изразява себе си на хартия.

„Пишех във „Фермата“ всеки ден. Това ме уравновесяваше. По този начин се се освобождавам от негативите. Пиша повече, когато съм тъжна, когато съм емоционално нестабилна и когато искам да изкрещя на целия свят, че не се чувствам добре, че съм нещастна и обидена. Твърде възможно е всичко, което написах във „Фермата“ да се покаже – но само аз знам какво съм преживяла, хората могат да се докоснат до историята ми, но не й да я съпреживеят. Работя върху това да издам стихосбирка – за да остане нещо от мен“, завършва моделът.

Брои приятелите си на една ръка

Жанета не е от звездите, които се хвалят с много приятели. В хайлайф средите тя среща малцина, които може да нарече близки. Една от които певицата Гери-Никол. „Много малък е кръгът ми от приятели. Те се броят буквално на пръстите ми. Приятелството е магия – не винаги я има. В основата на всичко стоят възгледите ни за живота. С ръка на сърцето твърдя, че нямам приятел, който да е лош човек, да говори за другите… Хората около мен са съсредоточени в своя живот и кариера, в това близките им да са добре. Нямам близки злодеи – добрите хора са заобиколени от добри хора, лошите от лоши“, споделя плеймейтката.

Темида нищи сблъсъка й с Вили Боршукова

По-рано тя стана жертва на насилие, не къде да е, а в известен столичен фризьорски салон. С популярната коафьорка Вили Боршукова ще се изправят една срещу друга отново – този път в съдебната зала. „Нещастна съм, че жени като нея, които неведнъж са минавали границата продължават да го правят безнаказано. В случая няма справедливост, тези хора лъжат, изнудват други хора, нараняват ги. Мълча и търпя всички спекулации, които се родиха от нейна страна. Завела съм дело. Проблем е, защото тя не е единствена. Сигурно има още като нея, а хората ги е страх да споделят, мислят че няма да бъдат разбрани. За проблемите трябва да се говори, а имената им да се изложат. Не съм се отказала от битката с неправдата, ще се боря за справедливост“, категорична е Осипова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share