Ето кои са трите най-добри плажа в Турция

Плувният сезон в Турция наближава и е време да планирате своята пролетно-лятна почивка. И въпреки че искате да посещавате страната по всяко време на годината, то лятото и плажовете заслужават специално внимание.

Днес ще ви представим най-добрите места за слънчеви бани и плуване в съседна Турция.

Плажът Капуташ (снимката горе) се счита за един от най-красивите в Турция. Това е малък залив в дефилето, който се намира на 20 километра от Каш. Трябва да стигнете до плажа с транспорт, но гледката от него е много живописна. Входът на Капуташ е свободен. Има съблекални, душове и места за хранене.

Ето какво пишат туристите за плажа:

„Идеално място за почивка на най-близкото място!!! Цветът на водата, гледката към дефилето, влизане в морето с деца!!! Най-красивият плаж на този бряг на Турция!!!“;

„Един от най-красивите плажове в Турция! Kaputash Beach – турски Малдиви! Плаж с прекрасна панорамна гледка, красива тюркоазена вода, жълто-бял пясък, добра инфраструктура.“

Синя лагуна

Този плаж се намира в Олудениз и изглежда го има във всички пътеводители. Мястото е туристическо, но това не отнема красотата му. Синя вода, заобиколена от скали, добра инфраструктура и десетки парапланеристи допълват пейзажа.

В лагуната практически няма вълни, което е подходящо за семейства с деца. Въпреки това си струва да идете на плажа рано, за да не хванете тълпите от други туристи и да намерите безплатен шезлонг за себе си.

„Красива природа, без вятър и вълни, плитко, пясък и най-важното е, че плажът е чист! Водата е бистра и топла, плуват риби. Някаква „атмосфера“ цари на този плаж, наистина си почивате – както в тялото, така и в душата! Повечето летовници с малки деца. Добра инфраструктура – има кафене, малък магазин за сувенири, туристическо бюро, съблекални, душове, тоалетна, много кофи за боклук“, пишат туристите в отзивите .

Патара

Плажът се намира в близост до село Гелемиш. Много туристи обичат това място заради неговото уединение. Входът на плажа е платен. Благодарение на това и на факта, че дължината му е около 18 километра, има място за всеки.

А ето какво пишат почиващите за плажа:

„Страхотен плаж! Поради факта, че е платен, не е толкова претъпкан. Чист, мек пясък и идеално влизане в морето. Този плаж се смята за най-дългият в Европа. Има места на плажа, където костенурките са лежали яйца, така че плажът затваря в 19.30, тъй като снасянето става през нощта“;

„Плажът е много просторен, чист. За тези, които обичат да бъдат на едно цяло с морето, да посрещнат залеза край морето, да тичат, да се разхождат покрай морето, да мислят или мечтаят за нещо, идеалното място!“;

„Разкошен плаж с дължина 18 км. Красиви дюни! Има място за всеки, особено доволни ще бъдат любителите на усамотението.“

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share