Ето кои гръцки плажове ще предпочетат българите тази година?

Лятото наближава, а с него и въпроса “Къде ще ходим на море?” Разбира се, нашето Черноморие винаги предлага прекрасни възможности от хотели, къмпинги и диви плажове за всеки вкус, но ако бързате да отидете на море в по-ранната част на сезона, когато няма толкова много хора, то днес сме избрали да ви покажем 5 невероятни плажа в Гърция, в които ще се влюбите.

Започваме, разбира се, с един от най-популярните плажове на остров Левкада, а именно Порто Кацики. Плажът е известен с чистата си вода в наситено синьо и ивица, осеяна с бели камъчета. Намира се близо до село Атани и разполага с паркинг на върха на скалата, в близост до мястото, където започва стълбището към него.

Там можете да откриете заведения за хранене, чадъри и шезлонги под наем, но къмпингът е забранен.

На номер 2 слагаме известния плаж “Портокали”, който се нарича още и “Ориндж Бийч”. Намира се на Ситония и отличителното за него са белите варовикови скали, между които има ивици пясък. Кристално чиста вода, шезлонги и чадъри, храна и напитки, а в разгара на сезона дори и DJ партита с много песни и танци.

Препоръчваме да посещавате плажа преди 11 часа, защото доста често след този час е трудно да си намерите място. Когато отидете там, не пропускайте да видите и скулптурата на Русалката, чийто автор е неизвестен, но определено се вписва с магията на плажа.

Номер 3 римуваме с Керамоти и не случайно плажовете в района са предпочитани от повечето българи. Независимо дали обичате да ловите риба, или да си почивате под сенките на някой чадър, докато наблюдавате кристално чиста вода – в Керамоти има по нещо за всеки. Сравнително близо е до България и цените са доста прилични. Много хора казват, че на Керамоти можете да се насладите на най-спокойната и комфортната си почивка, заради гостоприемството на персонала и липсата на тълпи от туристи.

Ако все пак искате нещо по-различно и интересно, то Червеният плаж на Санторини е най-подходящ за вас. Вулканичните изригвания са довели до образуването на това красиво място, което всяка година се посещава от много туристи. Околностите му от огромни вулканични скали, черни и червени камъчета и пясък с различни цветове, предимно червен, съставляват дива природа, която привлича всички посетители и пленява всеки от момента, в който стъпи на това зашеметяващо място. Неговите скални образувания и интересният му морски живот правят плажа идеален и за любителите на гмуркането с шнорхел.

Последен, но не на последно място, слагаме плажът Super Paradise на остров Миконос.

Смятан е за един от най-красивите плажове в Гърция и е добре организиран с шезлонги и чадъри. Въпреки това, ако не се чувствате комфортно с идеята да седите много близо до други хора, можете да поставите кърпата си от дясната страна на плажа, която все още е девствена. Наличните туристически съоръжения включват плажен клуб и ресторант, водни спортове като парасейлинг, джетове и флайборд.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share