Ето как отключваме деменцията сами

Страхувате се от развитие на деменция в златните си години? Повече изследвания показват, че здравословният начин на живот, включително това, което ядете и пиете, може да помогне за намаляване на риска.

Приблизително 6,5 милиона американци на възраст 65 и повече години се очаква да живеят с болестта на Алцхаймер през 2023 г. и се очаква процентът да се увеличи със застаряването на населението. В скорошно проучване, публикувано в списание Alzheimer’s Disease Prevention, авторите установили, че тези, които съобщават, че консумират най-много подсладени напитки, са около три пъти по-склонни да страдат от деменция в сравнение с тези, които не пият подсладени напитки.

Рискът от инсулт се удвоява при тези, които пият сладки напитки. Изследване от Харвардското училище по обществено здраве също показало, че хората, които пият една или повече сладки напитки на ден, са по-склонни да имат по-лоша памет, по-малък общ обем на мозъка и значително по-малък хипокампус, област от мозъка, свързана с паметта.

Всички сокове, млечни напитки, енергийни и газирани напитки, кафе и чай със захар са изключително вредни за паметта. Трябва консумацията им да бъде сведена до минимум, а лекарите препоръчват да ползваме на тяхно място естествени подсладители – мед, стевия, кленов сироп.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share