Ето го най-евтиния електрически кросоувър на Kia

Компактният електрически кросоувър Kia EV3 ще се отличава с персонализиран дизайн и високотехнологичен интериор. Моделът ще се предлага във версии с предно задвижване и със задвижване на четирите колела, като автономният му пробег с едно зареждане ще е до 500 км.

Снимки на Kia EV3 вече се появиха в интернет пространството, макар, че компактният електрически кросоувър ще бъде представен официално на 23 май, а производството му ще започне през втората половина на тази година.

От фотосите се вижда, че новата Kia EV3 запазва оригиналния дизайн на миналогодишната предсерийна концептуална кола, който се характеризира с интересни „накъсан“ линии и с разширени калници, тънки LED фарове в духа на моделите Kia EV5 и EV9.

Дръжките на задните врати са скрити в колоните на покрива. Вариантът GT-Line пък ще разполага с по-агресивни брони. В салона, на предния панел ще има монтирани два дисплея. Седалките на първия ред пък ще са разделени от интересна централна конзола на две нива.

Електрическият автомобил Kia EV3 2025 ще бъде изграден на платформата E-GMP с 400-волтова архитектура. Стандартният модел ще има предно задвижване, докато вариантът GT-Line може да има задвижване на всички колела.

Очаква се електрическият кросоувър Kia EV3 да получи литиево-желязо-фосфатни батерии с капацитет 64 и 82 kWh. Пробегът при най-наточеният вариант ще достига 500 км. Началната цена на Kia EV3 ще бъде под 30 000 евро.

Новата Kia EV3 няма да е единствената по-евтина електрическа кола на марката. Южнокорейският производител вече подготвя цяло семейство достъпни електрически автомобили.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share