Ердоган похвали Борисов за борбата с коронавируса, преизбраха Карадайъ

Ердоган похвали Борисов за борбата с коронавируса, преизбраха Карадайъ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави ДПС във видеообръщение по повод 10-ата Национална конференция на партията, която се провежда онлайн, предаде Дарик.

„Вярвам, че Движението за права и свободи, заело своето място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период. Турция също ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България.“, каза Ердоган.

„Благодаря ви за поканата, въпреки че не успяхме да откликнем на поканата сърцата ни са с вас. Пожелавам успех на конференцията, която да бъде повод за благото на сънародниците ни в България. Пожелавам успех на всички мои братя и сестри и най-вече на председателя на партията, които ще бъдат избрани на длъжност в край на конференцията по волята на делегатите”, добави той.

Ердоган похвали и премиера Бойко Борисов за борбата с коронавируса.

„С лидерството на скъпия ми приятел премиера Бойко Борисов България с решимост се бори с коронавируса“, посочи той.

„Изхождайки от разбирането, че приятел в нужда се познава, Турция, също оказва подкрепа според силите си на приятелските и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки ѝ медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболезнования на нашите сънародници и български съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия“, каза още Ердоган.

Тази пандемия ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област – от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите, допълни турският президент.

„С тези мисли накрая бих искал още веднъж да благодаря за любезната ви покана и да пожелая успешно протичане на конференцията. Във ваше лице поднасям своята обич и уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве“, завърши Ердоган.

С този избор ме натоварвате с тежестта да продължавам да работя всеотдайно, за да го оправдавам всеки ден, с тези думи председателят на ДПС Мусафа Карадайъ благодари за доверието след като бе преизбран, съобщиха от Движението за права и свободи.

Той продължи: Не се заблуждавам, признавам, аз съм човек и като такъв допускам грешки. Въпросът е в това до колко можеш да видиш своите грешки, да ги анализираш, да ги признаваш и да се учиш от своите грешки. Мога да кажа, че съм благодарен на своите грешки на възможността да се уча от тях. Благодарен съм и на тези, които ми показваха грешките и така трябва да бъде. Ние сме партия която върви напред. Развива се! Твърдо вярваме, че успехите се дължат на усилията на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има амбиция да участва в управлението, ние знаем, че имаме силата, волята и капацитета да работим и да направим живота на българските граждани по-добър. Вярваме, че можем и трябва да възстановим демокрацията и да пазим мира като ценност. Демокрацията означава сблъсък на идеи, толерантност на гледните точки и сериозни дебати. Историческите условия ни гарантират основното предимства в този процес – да имаме характер. Не очакваме да спрат лъжите и лъжливите внушения за нас. Ние ще продължаваме да се борим за доверието на всички наши избиратели и на всички български граждани. Да доказваме правотата на нашите идеи за едни по-добър живот в чиста и здравословна среда, където живота и здравето на всеки един от нас са защитени, където живота и здравето на всеки един човек са ценност, която държавната машина е призвана да гарантира. Още веднъж благодаря на всички ви за доверието. За мен е чест да бъда част от най- организираната стабилна и сериозна партия в България, част от либералното политическо семейство в Европа и в света.

По време на конференцията бе избран съставът на Централния съвет. Програмата и решенията на Националната конференция.

Карадайъ се обърна към почетния председател на доктор Ахмед Доган с думите: Благодаря ви, че ви има и че продължавате да ни насочвате. България и световната либерална общност има нужда от вас има. За нас е празник, днес да сте с нас дори и при тези условия.

Председателят на ДПС закри Национална отчетно-изборна конференция с пожелание за здраве и успех в борбата срещу COVID- 19 и победа на предстоящите избори.