„Ергенът“ Евгени обясни защо е избрал Валерия, а не Елена

„Това съм аз. България, чисто практически, е един малък пазар. Хубаво е да имаш активност в родината си, но аз никога не съм имал подбуда да го правя с пиарски цели тук. Имам достатъчно развита кариера в чужбина“, това заяви Евгени Генчев в „Преди обед“ по bTV на въпрос дали участието му в „Ергенът“ е било с пиарска цел – за да популяризира концертите си.

„По-скоро даже може да се погледне и като един вид жертва участието в „Ергенът“, защото сега, като изляза по улицата, все съм под светлините на прожекторите, съседите викат по терасите,“ добави още пианистът със световна слава, по когото въздишаха цяла плеяда от красавици.

„Всяка монета има две страни – и негативна, и позитивна, но това е решение, което съм взел съзнателно“, разкри най-желаният тв ерген за избора си да си тръгне накрая с Валерия от шоуто.

„Не съм изпитвал страх в „Ергенът“, защото правех това, в което вярвам и което си мислех за правилно. Последиците са неизбежни. Хората следяха всичко, което се случва, а оттам насетне се случва това, което си направим ние сами.

Не е лесно, защото точно когато ти е най-прясно и емоционално, и искаш да правиш всичко с човека, с когото си, не можеш заради обстоятелствата. Веднъж се разходихме – в 2 сутринта, с маски, с качулки, добре, че нямаше никой на улицата. Преживяхме и това. Сега най-после можем да се разхождаме свободно навън. Валерия е силна жена, но и аз не съм си търсил мек камък,“ каза още Генчев.

Колкото до любовните искри, които прехвърчаха между него и Елена, Евгени не се поколеба и заяви: „В крайна сметка мога да си тръгна само с една жена, въпреки че бяхме в Турция (усмихва се). С Елена до последно бяхме заедно и тя показваше много от нещата, които аз търся. Тя е прекрасен човек, вижда се като майка, има сериозни намерения.“

Запитан дали не е избрал Валерия, защото е модел, красавица, Евгени отвърна така: „С Валерия бяха контрастни като визия, но изборът е многопластов, не опира само до това. Трябваше да направя своите избори и накрая така се наклони везната. Там, където е най-силна емоцията, това надделява. Човек си търси сам промяната от желание да се адаптираш към другия и двамата да вървите в една посока. Така усетих ситуацията, така постъпих.“, пише show.blitz.bg.