Емил Василев: Българските лъжливи политици не мислят за доходите на хората

Емил Василев: Българските лъжливи политици не мислят за доходите на хората

България е задръстена със скъпи боклуци и лъжливи политици. Тия дни се озъртам по сайтовете, защото се налага да купя лаптоп. Прощавайте, ама цените на новите лаптопи в Чехия и Словакия например са по-ниски от употребяваните им по-стари аналози у нас.

Това коментира във „Фейсбук“ Емил Василев.

Един пример ще ви дам. Чисто нов лаптоп с процесор i3 от 11-то поколение и 512 гигабайта SSD с качен Windows 11 Pro и 3 г. гаранция се продава в Прага и Братислава за 290 евро с ДДС. У нас на същия цената е двойна. Който не иска за същите тия 290 евро може да си купи употребяван аналог на 4 години с процесор от 8-мо поколение, като Windows-а си го плащаш отделно. Остава само да ни пратят на свободния пазар за ел. енергия и със сигурност в София ще се живее по-скъпо от колкото в Лондон и Париж, нищо че сме с тройно и четворно по-ниски заплати.

Наште политици плачат за Шенген и Еврозоната. На кой обикновен човек му дреме? Тия изобщо поглеждат ли цените, ходят ли да пазаруват? Как пък за 32 години не се намери един поне български политик, който да каже: ГЛАВНАТА ми задача е увеличаване на доходите на населението. То затова и население вече няма. Щели да облагат свръхпечалбите на Лукойл, за да раздават компенсации за високите цени на горивата.

Само дето свърхпечалбите се реализират в дъщерна фирма в Швейцария, а рафинерията в Бургас братушките умишлено я държат на загуба. Ще обложат швейцарска фирма кога цъфнат налъмите. Спрете да лъжете, бе . Като не можете да управлявате, защото единствената ви мисъл е в кражбите, поне спрете да лъжете.