Екстрасенс, работил за КГБ, гони славата на Ванга

Екстрасенс, работил за КГБ, гони славата на Ванга

Екстрасенс, работил някога за КГБ, на стари години придоби слава, гонеща тази на голямата българска пророчица Ванга. Редица народи в Азия и Европа са луднали по него и прогнозите му, а световните медии гърмят с публикации за Иван Фомин. Роден през 1936 г., той се превръща в истинска суперзвезда само преди няколко месеца, когато телевизия НТВ излъчва за него репортаж.

Човекът се оказва истински феномен, на когото дълго време са обръщали внимание само съгражданите му, а е работел и за някои от най-секретните проекти в Съветския съюз. Иван свързва живота си с Воронежка област. Ражда се в село Малые Алабухи, а сега живее в град Борисоглебск. Имал е типично детство по време на войната и след това в оскъдните години, които закаляват характера му. Веднъж баща му изчезва по време на лов и започват да го търсят. Тогава за пръв път се появява дарбата на Иван. Той казва, че имал силни видения за баща си, все едно го наблюдава през някакъв бинокъл.

Малкият познава, че татко му е жив и дори казва мястото и часа, когато бащата ще се появи. Така се и случило. По това време никой не обърнал внимание на тази дарба. Военната си служа Фомин изкарва в Закавказието. А след това работи в секретния град Воронеж-45, но скоро се уволнява от армията. Мести се в Борисоглебск, става журналист.

В местния вестник отговаря за селскостопанския отдел. Казва, че цял живот пише стихове и разкази. Жена му става причината за дарбата му да се разчуе на няколко континента. С ръцете си той успял да я спаси от тежко заболяване на кръвта. Мълвата за екстрасенските способности на Фомин се разчула и скоро целият град се редял на опашка Иван да го лекува, а след това започнали да идват и от други населени места. Разбрало се също, че има и ясновидски способности. Тогава се появили и учени от академията на науките.

Александър Спиркин – философ и екстрасенс, лично се уверил във възможностите на Фомин. И скоро го включил сред екстрасенсите, работещи в секретната група на КГБ по биоенергетика. Там колежка му станала популярната и у нас Джуна. В тези времена Фомин започнал усърдно да сътрудничи и на милицията, като често откривал изчезнали хора и помагал за разрешаването на заплетени тежки случаи.

През 1988 г. той предупредил за опустошителното земетресение в Армения, където загинали поне 25 000 души. Твърди се, че видял рухването на кулите близнаци в Ню Йорк при терористичните атаки през 2001 г. Фомин предупредил Елцин за атентата срещу него, като се обадил на шефа на охраната му Александър Коржаков и така го избегнали. През 2002 г. спасил живота и на Путин, като отгатнал къде има поставен взрив по маршрута му. След това получил благодарствена телеграма от администрацията.