Експертиза закова Любомир за убийството на жена му Красимира

Съдебномедицинската експертиза закова Любомир за убийството на 21-годишната му съпруга Красимира Куковска в пловдивското село Бегово.

„Резултатите от експертизата напълно опровергават версията, която той представи пред съда, а именно, че с жертвата са се сборичкали и тогава случайно е произвел изстрели. Любомир вече е с ново обвинение – за умишлено убийство. Случаят вече е в компетенциите на Окръжната прокуратура“, казва за в. „Марица“ зам.-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева.

Тя посочи още, че вчера Окръжният съд в града под тепетата е гледал мярката на Любомир, който пожелал тя да се промени от „задържане под стража“ в по-лека. Магистратите обаче са го оставили в ареста. Той има право да обжалва пред Апелативния съд.

Безжизненото тяло на 21-годишната майка бе открито на 11 септември. Първоначалната версия, по която работеха разследващите бе самоубийство. Няколко дни по-късно обаче 20-годишният Любомир бе задържан за 72 часа и направи пълни самопризнания. Според неговата версия, той отишъл в дома на Красимира на 11 септември, влязъл при нея, но двамата са се скарали.

Младата жена е започнала да го гони, казвала е, че иска да я остави намира, но той я е заплашил, че ще я гръмне. Красимира го провокирала и му казала: „Хайде, направи го, не можеш“. Любомир твърди, че тя е взела въздушната пушка и я е опряла на гърдите си. По думите му, той е натиснал без да иска спусъка и не е имал намерение да я убива.

Убийството е разкрито от полицията в курортния град Хисар, начело с шефа им гл. инспектор Пламен Арабски, който лично е водил разследването.

Красимира остави невръстни дечица на 2 месеца и на 2 години сирачета. Тя е имала богато наследство от баща си, който бил мощен арендатор, имащ над 2000 дка земя, но той и майката починали.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share