Евродепутатът Новаков: Шамарът за нас не е от Брюксел, а чисто български

Шамарът не беше европейски, а български. Това коментира евродепутатът Андрей Новаков относно еврорезолюцията, приета вчера, за страната ни. По думите му това издава малоценност и липса на национално самочувствие. Герберът е на мнение, че всичко е стартирало като атака срещу правителство, но се е изродило в залп срещу цялата страна.

„Никога не сме се крили, че проблеми има, не мисля, че тази резолюция решава, който и да било проблем“, каза евродепутатът в предаването „Панорама“.

Той заяви, че по-интересното е политическата механика – “един от ляво и един от дясно се събраха, за да направят нещо такова“.

„Обяснявам си това със стремеж да блеснеш, в праймтайма в Европейския парламент. БСП не са се научили да правят разлика между национален и партиен интерес“, убеден е Новаков.

Ние не сме черната овца и трябва да спрем да се презентираме като такива, призова той.

Идва нелека зима, и да оставиш неработещи институции ще е безотговорно, какво би станало при едно служебно правителство, заяви той на въпроса какво прогнозира, че ще се случи. Новаков все пак призна, че очаква и политически последствия от приемането на резолюцията.