Ева Майдел: След кризата в Европа ще сме по-обединени

Ева Майдел: След кризата в Европа ще сме по-обединени

„След като преодолеем здравната и икономическата криза, в която се намираме, съм убедена, че европейците ще сме по-обединени, защото всеки един от нас ще е видял по-ясно ползата от ЕС“. Това обяви българският евродепутат Ева Майдел, която бе гост на общото събрание на Европейско движение Германия заедно с немския вицеканцлер и министър на финансите Олаф Шолц, министъра на отбраната на Германия и председател на ХДС Анагрет-Крамп Каренбауер и германския министър по европейските въпроси Михаел Рот, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„През пролетта видяхме координацията между европейската комисия и държавите за доставка на медикаменти и апаратура. Сега при втората вълна общите действия на ниво ЕС са още по-задълбочени и вече има споразумение да не се затварят границите за транспорт, да се ускори създаването, валидирането и разпространението на ваксина“, казала по време на речта си Майдел.

Тя заявила, че проучванията на експерти по целия свят в последните месеци показвали, че гражданите са по-склонни да се доверяват на лидери с опит, отколкото на популистки лозунги за бързо и радикално решаване на проблеми без особено обяснение как може да стане това.

„Експертността и последователността се ценят във времена, в които сме обградени от несигурност. В тази връзка Европейското движение със своят 70-годишен авторитет и голяма мрежа от неправителствени организации, бизнеси и институции може да изиграе ключова роля за запазване на доверието в европейската интеграция и политиките на Европейския съюз за излизане от кризата“, казала още Майдел.