Д-р Куин Лечителката закусва целина и моркови, за да е слаба

На 72 години актрисата Джейн Сиймур все още впечатлява с младежкия си вид и широката си усмивка. Тя е най-известна с ролята си на д-р Микаела Куин в сериала „Д-р Куин Лечителката“, който се снима между 1993 и 1998 г.

Сиймур е писала книги за поддържане на качествена фигура и винаги е готова да съветва и да споделя личен опит. Тя не е фенка на ботокс процедурите, ползва различни кремове и билкови продукти, но ключът към красивото остаряване за нея е друг.

„Важното е да приемеш и прегърнеш напредването на годините. Да осъзнаеш и приемеш, че се променяш и това е естествено“, казва Сиймур. Наскоро звездата сподели, че сега тежи колкото на 17 години и без проблем влиза в същия размер дрехи. Дори внучките ѝ се опитвали да ѝ ги крадат, но не им ставали. Актрисата е категорична, че това не се дължи на пластични интервенции, ботокс и филъри, а на нейната желязна самодисциплина.

Джейн често яде по един път на ден и не пропуска пилатес тренировка или йога упражнения. „Започвам деня си с чаша кафе, обикновено забравям да ям до обяд. Понякога закусвам сурови моркови или целина. После някъде към 14 часа обядвам, а вечер пия само чаша вино и хапвам черен шоколад“, разказва актрисата. Тя добавя, че менюто ѝ най-често включва зеленчуци, постна риба или малко парче пиле, понякога много тънка нетлъста пържола.