Д-р Иван Маджаров: Лекарите не са жертвени агнета!

„Българските лекари не са жертвени агнета. Ако не се одобрят предложените мерки от министъра, това означава, че някой ги приема като точно такива“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Д-р Иван Маджаров подкрепя напълно предложените от здравния министър мерки. „Колеги, не сте жертвени агнета на някои, които не искат да носят маски, горяха маските и до преди дни ви наричаха невежи.“

Според него, ако толерантността към неспазването на мерките продължи на ниво правителство, „ще я наричаме безотговорност“. Очаквахме, че от властта и обществото ще видим разум, не видяхме такъв, каза д-р Маджаров. Той добави, че лекарският съюз тотално подкрепя строгите мерки, обявени от здравния министър в понеделник.

Да протестират, каза той по повод намарението на ресторантьорите. Д-р Маджаров съобщи, че в началото на годината е имало 32 хил. лекари. От тях 60% са над 50 г., тоест има не повече от 15 хил. млади лекари, които могат да издържат на битката с коронавируса, каза шефът на лекарския съюз.

Previous post 37% ръст на денталния туризъм по време на пандемията
Next post Венци Мицов: Епидемията вади на показ най-лошото! Как ще издържи народът?