Д-р Брънзалов: Къде са допълнителните 1000 лева за джипитата?

„Парите ги няма. Те не фигурират в нашите фактури. Те не съществуват. Няма ги сумите. Няма ги и сумите, които трябва да получим за противогрипните ваксини. Няма ги и парите, които са разлика за пенсионерите.“ Това каза по БТВ д-р Николай Брънзалов от БЛС по повод обещаните 1000 лева за личните лекари, които се борят на първа линия срещу коронавируса.

Веднага се обадих на зам.-министър Жени Начева. Отговорът бе, че днес ще има заседание на Касата. Кога ще се получат сумите, не се знае. Тези пари трябваше да се получат още от 1 ноември. Но те не фигурират във фактурата.

При среща на БЛС със НЗОК стана ясно, че има заделени суми за ноември и декември. А какво ще прави от 1 януари?! Отговорът бе: „Ми то не зависи от нас. Пари няма“. Има заделени 600 млн. лева и ще настояваме за по-добри условия на труд на колегите, които се борят с епидемията. БЛС искаме среща с Бойко Борисов. Ние отговорни партньори ли сме или нещо друго?

Задачата не е изпълнена на 100 процента при електронните направления. Пише, че може и по електронен път да се издават. Обратната връзка с лабораториите я нямаме – да получаваме резултатите по електронен път.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share