Дъщеря на починал от коронавирус обвини спешни медици в кражба на пари

Дъщеря на починал пациент с COVID-19 във Враца сигнализира за нередности в местната болница. Сред тях са липса на официално уведомление от страна на здравното заведение за смъртта на баща ѝ и липсата на данни от какви усложнения е починал.

В „Тази сутрин“ Ралица Андровска заяви, че е написала писмо до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, с което го уведомява за проблемите в здравната система, с които се е сблъскала тя.

„Няма как да приема, че човек, чието състояние е проследявано от личния лекар, го губим за 7 минути – колкото е траело транспортирането му до Спешен център във Враца. Има отговори, които искам да получа“, каза жената.

По думите ѝ линейката е закъсняла, защото е дошла след 50 минути от момента на повикването. Според нея градът е малък и времето е твърде много за реакция. Тя допълни, че в спешния автомобил е имало само шофьор и парамедик, който не е прегледал баща ѝ.

„Баща ми успя сам да се облече и да стигне до линейката. За лечението му само мога да гадая как е продължило на база на становището, което получих. Защо е откаран в Спешния център, а не до COVID отделение – не знам, след като беше казано, че той ще бъде откаран в такова в Кожния диспансер, където аз лично звънях няколко пъти“, каза Ралица и допълни, че свободни места в отделението е имало.

Тя заяви, че конкретна информация за лечението на баща ѝ няма. Според нея баща ѝ е имал посиняване в областта на лицето и гръдния кош, каквото нямал, докато е бил вкъщи. Ралица допълни, че е установила липса на пари от портфейла на баща си в размер на 100 лв.

При получаването на вещите на баща ми 50 лв. от тази сума са липсвали. За мен е важно да получа достъп до камерите“, каза още тя.

От Спешна помощ-Враца определиха твърденията на жената като неверни. По случая е започнала проверка, а директорът на врачанската болница предупреди, че ако обвиненията се окажат безпочвени, той ще заведе дело срещу дъщерята на починалия мъж.

Екипът, отзовал се на адреса, говори пред bTV. Шофьорът на линейката Светлозар Тодоров заяви, че не приема обвиненията на Ралица. Той беше категоричен, че спешният автомобил не е закъснял.

Когато пристигнахме на адреса, пациентът беше в много тежко състояние. Фелдшерът прецени, че трябва да се транспортира до Спешното отделение“, каза той, а парамедикът Параскева Симеонова допълни, че пациентът е бил прегледан и му е подаден кислород още в линейката.

Обвинява ни, че не е помогнато на баща ѝ, което не отговаря на истината. Аз лично от входа до линейката съм го пренесъл със столчето“, каза още шофьорът.

Симеонова посочи, че семейството е трябвало да повикат помощ преди 2-3 дни.

„Като го докарахме в спешното COVID отделение, пациентът беше жив. Не е стоял отвън, веднага беше интубиран“, добави фелдшерът.

Спешният екип категорично отрекоха, че са взети пари от пациента, като се обосноваха, че те са със защитно облекло.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share