Дъвчете сух карамфил, помага при тези заболявания

Дъвченето на сух карамфил на празен стомах има терапевтичен ефект. Помага при редица заболявания, както и за предотвратяване на възпаления и дори на рак.

На страниците на изданието Rai Al Youm (Великобритания) експерти разкриха в кои случаи помага дъвченето на сух карамфил. Според учените тази подправка е известна със способността си да подобрява храносмилането. Полезна е при забавена функция на стомашно-чревния тракт, т. нар. „лениви“ черва. Съставките в карамфила стимулират отделянето на слюнка. Те насърчават мускулната дейност на стомашно-чревния тракт, перисталтиката.

В допълнение, дъвченето на карамфил помага за предотвратяване на киселини в стомаха, „лекува“ газове. В комбинация с кардамона, карамфилът намалява киселинността на стомашния сок и предпазва от киселини.

Освен това дъвченето на сух карамфил може да бъде полезно за хора с хипотония, състояние на ниско кръвно налягане, което причинява спад в енергията, слабост, замайване и проблеми с концентрацията. Подправката успешно се бори с тези неприятни състояния. Освен това, карамфилът съдържа много витамини, минерали и етерични масла, които помага при възпаление на назофаринкса и венците. Подправката може да облекчи лошия дъх. Веществото евгенол в нейния състав е в състояние да забави развитието на раковите клетки.

„Препоръчително е да дъвчете една или две скилидки на празен стомах. Можете значително да подобрите благосъстоянието си, ако правите това редовно“, отбелязват експертите, цитирани от изданието. За хората с високо кръвно обаче карамфилът е противопоказен.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share