Духове се ширят из дворците на британската кралска фамилия

Много от британските кралски резиденции са обитавани от духове. Персоналът на покойната кралица Елизабет II многократно е говорил за това. В последно време непрекъснато в английската преса се появяват случаи с паранормално присъствие, свързани със замъците на благородническата династия.

Бъкингамският дворец в Лондон се счита за основната резиденция на всички минали и бъдещи крале и кралици на Великобритания. Историкът на паранормалните явления Ричард Феликс обяснява, че Бъкингам е обитаван от призрак на монах.

„Бъкингамският дворец всъщност е бил построен на място, което е принадлежало на монасите от Уестминстърското абатство. Този монах, не знаем какво се е случило с него, е виждан с качулка да се скита из залите на двореца, както и задната тераса, където манастирът е съществувал някога“, твърди Феликс. Любимото на кралското семейство имение Сандрингам е частна собственост на британските монарси от повече от 160 години.

Разположено в Норфолк, това място има още по-страховита призрачна слава от Бъкингам. Именно тук от белодробни заболявания са починали двама бивши крале – Джордж VI (баща на кралица Елизабет II) през 1952 г. и баща му Джордж V през януари 1936 г. Резиденцията бе особено известна като любимото зимно убежище на покойната кралица Елизабет II, тъй като тя прекарваше доста време в имението от средата на декември до годишнината от смъртта на баща си на 6 февруари.

Според бившия кралски иконом Грант Харолд скитането около тази страховита къща не е здравословно. Той смята, че около Сандрингам има много паранормална активност. Не е изключено двамата крале да продължават да се носят във въздуха като духове. Замъкът Уиндзор със своите 1000 стаи е друго свърталище на духове. Това е последното място за почивка на съпруга на кралица Елизабет II принц Филип и мястото, където прекараха заедно цялата пандемия от коронавирус през 2020-2021 г. Именно тук Филип почина мирно през април 2021 г., а самата Елизабет II продължи да живее в двореца още почти година и половина.

Според някои доклади и Елизабет II, и нейната сестра принцеса Маргарет са виждали призрака на майка си кралица Елизабет в този замък. В замъка Уиндзор се настъпват по петите поне 25 призрака. Сред тях е крал Джордж III. Той е виждан в стаята под библиотеката. Именно там кралят бил затварян винаги когато получавал пристъп на психично заболяване. Балморал пък бе любимият замък на кралица Елизабет II в Шотландия, където тя обичаше да идва за летните си ваканции и където прекара последните месеци от живота си. Бившият иконом Грант Харолд твърди, че лично е чувал кикотещия се призрак на малко момче. Според него това е духът на момче, което се удавило в кладенеца – точно там, където сега е мазето.