До 20 г. затвор за шофьора на тир-а, предизвикал катастрофата край Лесово

Прокуратурата в Ямбол повдигна обвинение на шофьора на украинския ТИР за катастрофата край Лесово, при която вчера трима души загинаха, а 16 други бяха ранени. Девет души остават в ямболската болница, а двете най-тежко пострадали при инцидента са настанени в спешния център „Пирогов“ в столицата.

Според една от версиите пътниците в буса са били без колани. От събраните до момента доказателства става ясно, че камионът е бил паркиран неправилно на пътното платно, което е довело до тежкия инцидент. Във вторник прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража. Ако вината му бъде доказана, може да лежи до 20 г. в затвора.

Нощта е преминала спокойно за двете пострадали, които бяха транспортирани снощи с правителствения самолет „Спартан“ от болницата в Ямбол до „Пирогов“. И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели.

Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на „Пирогов“. Стабилни са и настанените в болница в Ямбол. На част от тях им предстоят интервенции.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share