Доц. Любенов: Основният проблем пред ГЕРБ в София е, че управляват вече 17 години

Доц. Любенов: Основният проблем пред ГЕРБ в София е, че управляват вече 17 години

„Битката за София ще бъде ключова. На мен ми се струва, че когато кандидатите се издигат в последния момент, това не работи добре за кампаниите им. Пред ГЕРБ и Антон Хекимян има сериозно предизвикателство“, каза пред bTV политологът доц. Милен Любенов.

„Резултатът на местните избори ще има значение за функционирането на мнозинството в парламента. Една промяна на електоралната картина ще доведе до по-голям апетит на партията, която е победила“, добави той.

Според него в София няма да се види дебат за проблемите и бъдещето на града. „Темата ще бъде изместена към облика на двамата кандидати“, уточни Любенов.

„Основният проблем пред ГЕРБ в София е това, че управляват вече 17 години. Столицата има много натрупани негативи. Има натрупване и умора. Желанието за промяна беше голямо. През 2019 година имаше оспорван балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Основният проблем на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е, че те се появиха с претенцията да променят модела на управление, а в момента са в коалиция с ГЕРБ. Една от партиите, подкрепяща правителството, е и ДПС. Това е основният негатив пред тях. Нещо, което ще окаже влияние в рамките на кампанията“, подчерта политологът и допълни, че в София ще има балотаж.