Доналд Тръмп: Възможна е ядрена война с Русия

В интервю за Fox News, бившият президент на Съединените щати, Доналд Тръмп, повторно изрази своето убеждение, че Русия нямаше да нахлуе в Украйна през февруари 2022 г., ако той беше останал на поста си. Той също изрази загрижеността си относно възможността за ядрена война с Русия при настоящия президент, Джо Байдън, в Белия дом.

Тръмп посочи, че има добри отношения както с руския президент, Владимир Путин, така и с украинския, Володимир Зеленски. Той допълни, че е в състояние да спре конфликта между Москва и Киев в рамките на 24 часа.

Освен това, Доналд Тръмп заяви, че ако победи на президентските избори през 2024 г., няма да включва членовете на своето семейство в изпълнителната власт. Той посочи, че дъщерята му Иванка Тръмп, съпругът ѝ Джаред Кушнър и синът му Доналд Тръмп-младши, заедно с други, няма да бъдат част от персонала на Белия дом. Това решение е в отговор на обвиненията и импийчмънтите, които Тръмп изпита по време на предишния си мандат. Той обясни, че иска да предотврати повторно излагане на членовете на своето семейство на подобни предизвикателства в бъдеще, цитира news.bg.