Домашен сок за ефикасно прочистване на черния дроб

Домашен сок за ефикасно прочистване на черния дроб

Черният дроб осигурява на всяко тяло нужното количество калций, затова много експерти го наричат ​​индивидуален лекар на организма. Поради факта, че черният дроб съдържа витамин А, можем спокойно да кажем, че е оптометрист, тъй като именно този витамин е отговорен за зрението.

За да се очисти черният дроб, така че да работи с по-голяма ефективност, всеки човек може да си направи сок у дома, чието използване ще помогне да се справи с такава задача.

Необходими съставки за сока:

  • 100 грама стафиди
  • Чаша чист лимонов сок
  • Халба нарязано цвекло
  • 2 чаши преварена вода

Метод на приготвяне:

Необходимо е водата да се загрее в тенджера и да кипне. След това добавете към нея стафиди и цвекло в горните количества. След като водата заври с цялото съдържание, е необходимо да изключите котлона и да оставите получения разтвор да престои около час.

След това полученият разтвор се изсипва в блендер, там се добавя чаша лимонов сок. Всичко това се смила и се получава хомогенна маса, която е сокът. В такъв вид може да се приема, за да прочисти черния ви дроб.

Експертите препоръчват да пиете получения разтвор два пъти на ден по една чаша, така ще постигнете желания резултат. Най-добре е да пиете първия път след събуждане, преди хранене, и втори път преди вечеря. Лечението ще бъде ефективно, ако следвате такъв алгоритъм около 10 дни.

Препоръчва се да се извърши подобно прочистване с постоянство, само по този начин ще бъде възможно поддържането на черния дроб в необходимото състояние, пише zdrave.to.