Доживотен затвор за Делян, който хвърли 4-годишния си син от мост в Габрово

Доживотен затвор за Делян, който хвърли 4-годишния си син от мост в Габрово

Апелативният съд във Велико Търново потвърди доживотен затвор при специален режим за 31-годишния Делян Б., който през юли м.г. хвърли от 30-метров мост край Габрово 4-годишния си син Дариел.

Магистратите са потвърдили изцяло присъда на Окръжен съд – Габрово, с която подсъдимият е признат за виновен в това, че на 03.07.2019 г., около 04.00 часа, в гр. Габрово, на околовръстен път, при условията на опасен рецидив умишлено умъртвил малолетния си роден син Дариел, който се намирал в безпомощно състояние, като извършил деянието предумишлено. Бащата-убиец ще трябва да заплати 200 000 лева на майката на починалото дете като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново бе образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия и неговия защитник, в която се сочи явна несправедливост на определеното от ОС-Габрово наказание, което се определя като несъразмерно тежко. Претендира се, че съдът не е отчел в достатъчна степен смекчаващите вината обстоятелства и се иска наложеното наказание да бъде намалено.

Въззивният съд отхвърли жалбата като неоснователна. Решението на ВТАС подлежи на обжалване и протест пред ВКС в законоустановения срок.