Доведен син задигна парите на пастрока си и вдигна луд купон

Доведен син обра своя пастрок докато последният е в кома, а с откраднатите пари вдигна щур купон с алкохол и дрога. Заради извършеното престъпление дрогата, синът вече получи 9 месечна ефективна присъда зад решетките от великотърновския съд.

Първоначално 28-годишният Християн П. живеел при пастрока си, но тъй като често се дрогирал и тормозел възрастния мъж, последният го изпратил при баба му и дядо му на село. През есента на 2017 г. пастрокът Стефан Н. претърпял трудова злополука, от която изпаднал в кома. Като научил, че доведеният му баща е в болница, Християн отишъл в жилището му и задигнал оттам няколко дебитни и кредитни карти, бижута и намерените налични пари. След това изтеглил от банкомат 1000 лв., с които няколко дни по-късно вдигнал як купон в апартамента му.

Междувременно един от близките на болния, у когото бил мобилният му телефон, получил съобщение от банката за извършеното от картата му теглене на пари. Роднината се усъмнил и се отправил към апартамента на болни, където по това време време се вихрел купона. За случая била уведомена и полицията. Когато униформените пристигнали, те усетили в апартамента ухание на марихуана, а при последвалото претърсване така била и намерена.

Цялата тайфа от купона била отведена направо в районното управление на разпит. По време на разпитите Християн признал и за извършената кражба на парите и дебитните карти на берящия душа свой пастрок. Издадената от районния съд във Велико Търново присъда е за източване на парите от чуждата дебитна карта. Отделно от това обаче той ще бъде изправен пред съда допълнително и за наркотиците.

Previous post Прокуратурата: Тройното убийство във Варна е от ревност
Next post Тъжно! Ковид уби и лечителя д-р Милко Тошков