Добрев: Тези, които викаха „Мутри вън!“, станаха мутри в парламента

Добрев: Тези, които викаха „Мутри вън!“, станаха мутри в парламента

„Тези, които отвън викаха „Мутри вън“ влязоха в парламента и се превърнаха в мутри“. Това заяви депутатът от ГЕРБ – СДС Делян Добрев пред БНТ. По думите му само така може да се обясни поведението на партиите в парламента.

Според него условията в новата сграда са по-добри. Сега, по думите му, сме свидетели на „броене на овце“. „Не е ясно кой гласува, как гласува, как се броят депутатите“, каза то, след като 45-то НС временно ще заседава в старата сграда.

Той разкритикува „Има такъв народ“ за мажоритарния вот. „Причината, заради която Станислав Трифонов и неговата пария участва в предизборната кампания, е това, че парламентът не се съобразява с референдума. Още първия ден се отметна от него. А референдумът беше за мажоритарната система. А реакцията след влизане в парламента беше, че „има време, ще го приложим, ама някой друг път“, заяви Добрев.

Той настоя, че ГЕРБ ще предложат както преди парламентът да се съгласи с волята на народа за мажоритарния вот, но никой друг не иска.

Добрев обясни, че ГЕРБ няма проблем с това да е опозиция и всички да са срещу нея, защото има аргументи и опит да се бори в политиката. Той обаче обърна внимание, че на опозицията думата не може да се отнема. И припомни случка как ръководството на новото Народно събрание се опитва да пречи на ГЕРБ. От ГЕРБ вчера разпространиха запис как зам.-председателят Татяна Дончева дава нареждания на председателя Ива Митева да не дава така често думата за лично обяснение, като същевременно се заканва да внесе незабавни промени в правилника.