Добра новина? „Пирогов“ закри и последното COVID отделение

Добра новина? „Пирогов“ закри и последното COVID отделение

„Закрихме последното COVID-19 отделение и се молим да не се налага да го откриваме отново“. Това съобщиха от най-голямата болница за спешна помощ у нас УМБАЛСМ „Пирогов“.

От лечебното заведение напомнят, че в в разгара на Втората вълна през ноември миналата година „Пирогов’ преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в поредното COVID-19 отделение. Начело застана доктор Снежа Бахарова. ”Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример „, каза доктор Бахарова. Екиът й неуморно посреща най-тежките случаи от цялата страна.

По време на Третата вълна COVID-19 отделения в „Пирогов“ стават 12 с общо 498 легла. Отделно 4 реанимационни сектора се борят за живота на най-тежко болните!

”Благодаря на ръководството на болницата за пълната подкрепа. Дано няма Четвърта вълна Но ако има, ние пак ще се справим. Пироговци са големи ”, каза началникът на закритото отделение на деветия етаж в болницата.

От „Пирогов“ напомнят още, че преди първите случаи на COVID-19 в България болница „Пирогов“ и Клиниката по вътрешни болести са подготвени и през март 2020-та година успяват за часове да организират лечебната дейност така, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болницата.

15 месеца по-късно от „Пирогов“ продължават да приемат тежко засегнати от коронавируса и се надяват скоро да дойде денят, в който останалите ни легла за COVID-19 болни ще изглеждат както тези на снимките

„Ваксините са обещанието, че няма да се наложи отново да постъпим по този начин заради Алфа, Бета, Гама или Делта варианта на коронавируса“, пишат от от лечебното заведение

”Пирогов” имунизира без почивен ден от 08:30 до 23:00 часа в делнични дни и до 17:30 в събота и неделя