Добра новина! Оцеля варненецът, който загуби майка и брат от COVID-19

Варненецът Сава Велчев, който загуби майка си и брат си след усложнения от коронавирус, успя да пребори коварната зараза и вече си е вкъщи. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Миналата седмица жителите на морската столица събираха плазма за младия мъж, който за броени дни погреба майка си Росица и по-малкия си брат. От публикацията му става ясно, че е успял да надвие вируса и е бил изписан точно на именния си ден.

„Днес ме изписаха от болницата. Чувствам се много добре. Искам да благодаря на всички приятели, познати и непознати, които подкрепиха мен и семейството ми в този труден за нас момент.“, написа той. Сава благодари на всички, дарили кръвна плазма, за да може да оздравее: „Продължавайте да дарявате. Това помага за спасяване на човешкия живот“, написа още той.

Варненецът благодари на лекарите, сестрите и санитарите, които се грижели за него, докато се е борил за живота си в УМБАЛ „Св. Марина“. „Това са хора професионалисти, които с риск за своя живот помагат за спасяването на толкова много хора. Повярвайте приятели, докато бях в болницата усещах всяка положителна мисъл и молитва, която беше отправена за моето здраве. Благодаря Ви още веднъж. Поклон пред всички Вас“, пише още Велчев.

Previous post Невиждано: Насред кризата печалбата на Енергийния холдинг е скочила с 482%
Next post Студентите празнуват 8-ми декември в условия на пандемия