Добра новина: Отварят залите за публика от 1 октомври

Спортните зали у нас най-вероятно ще бъдат отворени за публика от 1 октомври, разкри министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„В момента се подготвят документите, за да може от 1 октомври зрители да присъстват и на мачовете от първенствата в различните спортове на закрито. Вече сме се разбрали с федерациите, че 1 октомври е една добра дата, за да могат да се пуснат хората в залите. В момента изграждаме детайлите дали ще са през седалка или две, като в близките дни ще подготвим всички документи и ще ги предадем в Министерството на здравеопазването“, заяви министър Кралев по време на спортното изложение в бившата зала „Фестивална“, сега „Асикс Арена“.

В изложението се включиха представители на над 20 вида спорт – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.

Събитието е част от Европейската седмица на спорта Be Аctive, която пък представлява инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Спортни състезания с присъствието на публика вече се провеждат в страната, но на открито.