Дни преди инцидента, убитият от пиян джигит полицай Тодор се дипломирал

Дни преди да бъде прегазен от пиян шофьор на пътя между селата Сокол и Радево, полицаят Тодор Тодоров почерпил за дипломирането си в старозагорския Тракийски университет. Това споделиха, след като си взеха „Сбогом!”, негови колеги от новозагорското РУ, пише „Телеграф”.

„Беше невероятно лъчезарно момче, истински мъж и полицай. Учтив, точен в работата, никога не е отказал да помогне. Лаконичен и стегнат, малцина знаеха, че учи задочно, даже аз самият наскоро научих за това”, сподели шефът на „Охранителна полиция” Красимир Ангелов.

„Невероятна трагедия. Само преди година, през октомври, Тошко сключи брак с приятелката си Звезделина, с която бяха неразделни. Даже преди да започне работа в МВР, той се беше преместил да живее в Пловдив, където тя учеше политология в местния университет.

Хвана се да работи като готвач в един от ресторантите, само и само да са заедно…”, припомни със сълзи на очите негов приятел от ученическите години. Сред дошлите да се простят с Тодор бяха съученици от местната гимназия, приятели от МСС „Народни момчета”, колеги и близки на двете опечалени семейства. Потъналата в скръб Звезделина едва се крепеше в прегръдките на брат си Тодор, сълзите не спряха да извират от очите на таткото и майката.

С едноминутно мълчание и падане на колене множеството отдаде последната почит пред загиналия млад мъж преди траурната процесия да потегли към гробищния парк. Непрочетени останаха съболезнователните адреси от министъра на вътрешните работи и директора на ОД на МВР-Сливен, които бяха предадени на таткото на Звезделина, дългогодишен полицай.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share