Димитър Маринов разчиства хотелската стая на Дензъл Уошингтън

Собственик на мотел, третиран от мнозина (а и от самия него – б.а.) като незаконен бардак – такъв е Димитър Маринов в дългоочаквания си нов филм „Малките неща“. Заглавието, което направи премиерата си в края на месец януари, е сред най-гледаните такива на голям екран в САЩ, въпреки че едновременно с излъчването си в киносалоните се показва и онлайн.

„Не искам проблеми, не знам какви са момичетата отвън“ – това са първите реплики на Маринов, след като в жалкото му подобие на фоайе, преградено с решетки, влиза двукратният носител на „Оскар“ Дензъл Уошингтън. В „Малките неща“ американецът го раздава като ченге, което се връща към стар случай, свързан с убийствата на млади момичета. Миналото му крие немалко подводни камъни, а именно челен сблъсък с тях си „подарява“ и Маринов, на когото задачата е да разчисти веществените доказателства от гузната съвест на полицая от хотелската стая.

В епицентъра на събитията в лентата, режисирана от Джон Лий Ханкок, се превръща полицейското разследване, засягащо убийството на ред жени в Лос Анджелис. Към настояща дата начело на униформените стои Джим Бакстър (екранният Фреди Меркюри – Реми Малек – б.а.), който обаче получава помощ от ченгето, тръгнало по дирите на подобен – ако не и същия, извършител още преди години. Въпросителната около персоната на престъпника впрочем е сред най-големите такива в цялата продукция, като до категоричен отговор така и не се стига. В мръсния гащеризон на основния заподозрян обаче се намърдва една от най-талантливите откачалки на Холивуд – Джаред Лето.

Фронтменът на 30 Seconds To Mars е истинското бижу в каста на „Малките неща“, като още на втората си секунда на екрана успява да накара зрителя да го намрази. Чувството не трае обаче дълго, тъй като съвсем скоро героят му – Албърт Спарма, посява зрънцето на съмнението.

Както самият Димитър Маринов предвиди, новият му филм излезе тъкмо навреме за старта на наградния сезон, като само дни след премиерата стана ясно, че Лето ще се бори за „Златен глобус“ в категорията за поддържаща роля.

Previous post Маскирани нападнаха дядо във Вълчедръм, задигнали 300 лева
Next post Alfa Romeo, DS и Lancia ще правят заедно премиум автомобил