Дикме: ДПС взема 40 мандата, ако в НС влязат 5 партии

Пшеницата и слънчогледът се продават на безбожно ниски цени. Няма друг избор производителят, освен да продава, дори на загуба, защото някой трябва да плаща към банките кредити, да се купуват препарати, за да може това, което са засели да го рекултивират.

Това заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на „Денят ON AIR“.

Той определи като тежко състоянието на зърнопроизводители, овощари, зеленчукопроизводители. И посочи, че голяма част от вината е на българските политици, които последните 3-4 г. не са предвидили проблемите, които ще произлязат от войната в Украйна.

„Някой се опитваше чрез силата на властта да решава нещата, трябва да дискусия как най-добре да бъдат решени тези проблеми… Има проблеми с ПВУ, нямаме програма за развитие на сектора за следващия програмен период“, изтъкна Дикме.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази очакванията си след изборите да има стабилно управление на държавата.

„Има един единствен стабилен вариант – правителство на малцинството. Борисов да излезе и направи правителство, ДПС ще го подкрепи, ще има и трета партия, която ще ги подкрепи. Има ли съглашателство между Борисов, Радев и Делян Пеевски за следващо правителство – задавам го като въпрос. Отговорът ще разберем след изборите“, каза Дикме.

Той призова политиците да привлекат избирателите не с противопоставяния, а с визия и идеи за бъдещето.

Очакванията му са в следващия парламент да влязат 5, а не 6 партии, тогава ГЕРБЛ и ДПС ще направят мнозинство, като за движението предвижда около 40 мандата.

Бившият земеделски министър отбеляза също, че кадърните хора бягат то политиката.

„Можещи хора не искат да участват в управлението. Много партии не намериха хора да си попълнят листите. Търсят се хора за листи, който е с акъла си, не иска да влиза в политиката“, допълни Дикме.

По думите му ДПС може да подпише споразумение за управление след изборите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share