Джокович заплаши: Сезонът може и да не продължи с тези карантини

Световняит №1 Новак Джокович намекна, че може настъпи масов бойкот на турнири.

Такова е преобладаващото мнение сред водещите тенисисти в света, които не са склонни отново да бъдат подлагани на 14-дневна карантина. Джокович, който имаше проблеми с контузия, също потърси причината в карантината, защото прекарването на 22 часа от деня в една стая, е тотално различен и непознат начин на живот за професионален спортист.

Той сподели, че колегите му просто ще бойкотират всеки турнир, включващ карантина, като дори предложи повечето турнири до края на годината да се провеждат в страна без ограничения. Предвид липсата на публика, няма особено значение къде се играе даден мач.

„Със сигурност всички играчи изпитваме трудности. Виждате какво става, аз не си спомням толкова контузия за такъв кратък период.

Здравето на играчите е поставено под сериозен риск. Естествено, че отдавам всичко на странните обстоятелства, предхождащи турнира. Просто ние не сме свикнали на нещо подобно, телата ни не реагират добре.

Говорих с много играчи от тура и преобладаващото мнение е, че сезонът просто може и да не продължи. Просто никой не е готов да изкара нова карантина.

Чакам отговори, защото въпросите са зададени където трябва. Проучваме и вариант с оставане в Австралия“, сподели той.

Междувременно Джокович ще подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много на брой седмици като номер 1 в ранглистата на ATP. Сърбинът се класира за полуфиналната фаза на Australian Open, докато Рафаел Надал отпадна на ¼-финалите след загуба с 2:3 сета от Стефанос Циципас. Това означава, че Ноле ще запази първото си място в ранглистата и през следващата седмица.

33-годишният Джокович ще се задържи на върха в мъжкия тенис в продължение на 311 седмици, докато рекордът на Федерер бе 310 седмици като първенец в ранглистата.

Джокович има 17 титли на турнири от Големия шлем, а Федерер e с 20.

Previous post Нагла крадла всеки ден обира магазини в Бургас
Next post Васил Божков призова за коалиция с партията на Слави, били единомишленици