Джевдет Чакъров: Да се надяваме, че няма да има разцепление

Нека да видим процесите. От вчера има натрупано напрежение. Видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетния председател д-р Ахмед Доган. Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, цитиран от БНТ.

„Съображенията за това бяха, че г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура за министър-председател. Но не е нормално в една европейска страна, страна – членка на ЕС, да няма никакъв преговорен процес да се види дали програмите съвпадат, ако не цялостно, поне частично, да има ясно набелязани цели, защото страната е в критична ситуация.

Като цяло в групата има напрежение, защото колективните органи в ДПС трябва да работят – това са принципи, които трябва да бъдат възстановени. Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата, но процесите са в ход и трябва да надделее разумът.

Единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление видя се, че води до тези процеси“.

Чакъров подчерта, че в ДПС всички са евроатлантици.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share