Джамбазки: ПП извършиха националното предателство спрямо Македония

„Продължаваме промяната“ бяха тези, които извършиха националното предателство спрямо Македония. Те натискаха да се променят българските условия, да бъде оставена българската общност без защита в Македония, в резултат, на което ескалираха нападенията над българи. Те оправдават предателството си.

Това заяви в свое видео съпредседателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки, съобщиха от пресцентъра на Организацията.

Нападнат човек с българско самосъзнание не трябва да бъде защитаван според думите на Даниел Лорер от „Промяната“. Какво значи това, че трябва да изоставим българите, които не са получили гражданство заради предатели като ПП? Ето това е българомразкото лице на „Продължаваме промяната“.

Карлос Контрера, общински съветник в София, също коментира скандалното изказване на Даниел Лорер, ето и коментара от Фейсбук профила му:

Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ публично омаловажава побоя над Християн Пендиков от Охрид. Отишъл Лорер в една от телевизиите, за да дава акъл по външната политика. Битият не бил с българско гражданство, рекъл, ние приоритетно трябва да защитаваме хората с българско гражданство.

Не, господин Лорер, ние като държава трябва да защитаваме еднакво всички българи. Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава. Изказването на Лорер издава философията му, вероятно и тази на „Промяната“ спрямо българската диаспора. Ако принципът лореров бъде приложен, то българите в Украйна и Молдова отписваме ли ги? А тези в Западните покрайнини? А наследниците на старата емиграция в Канада, Австралия и САЩ? И те ли не са точно българи, защото някои нямат паспорт?

Глупост неземна. Обаче за глобалисти като Лорер и променкаджиите му това не е учудващо. За тях понятията нация, народ, национална идентичност, култура, история, национални традиции нямат значение. Глобалистът осмисля рода, кръвната връзка като един паспорт (гражданство) и до там.

Хора като Лорер не разбират и не могат да разберат какво значи национално чувство и принадлежност. За тях произходът се свежда до гражданство, което може да придобиеш или прекратиш, един вид сделка, чиято материална форма е паспортът. Та, Лорер не бива да ни учудва. Трябва на себе си да се чудим защо хора с подобно мислене представляват нацията…