Джамбазки към Заев: Не се правете на „завалия“ и че не знаете кой е Гоце Делчев

Джамбазки към Заев: Не се правете на „завалия“ и че не знаете кой е Гоце Делчев

Евродепутатът Ангел Джамбазки отново коментира пререканията със Северна Македония. Той разкритикува премиера Зоран Заев, който вчера обяви, че неговата страна няма териториални претенции към България.

„Зоран Заев продължава да се прави на „завалия“. Иначе казано, на недоразбрал. Никой не си е и помислял, че можете да имате териториални претенции към България, почитувани премиере. Това би било прекалено нахално, дори за безкрайните възможности на югоносталгичарската „фела“, коментира Джамбазки във фейсбук.

„Не, не искаме от вас да декларирате, че нямате териториални претенции към България. Не си измисляйте оправдания и „ходове“. Искаме от вас да не издавате нови документи и ново гражданство на Гоце Делчев. И да спрете да се правите, че не знаете, че Гоце Делчев се е самоопределил еднозначно, неоспоримо и собственоръчно. За българин.

Че е учил в българско училище, бил е български учител, български офицер, български революционер. И това е безпощадната историческа истина. Никой не ви пречи да го почитате. Но не и да позорите делото и паметта му с недостойни сърбо-комунистически игрички“, заяви още той.