Десислава Атанасова: Радев говори несериозни неща

Десислава Атанасова: Радев говори несериозни неща

Абсолютно несериозно е твърдението е на президента, че някой му е спретнал активно мероприятие. Няма как той да не е бил уведомен, че е бил контактен с ген. Димитър Петров. Мерките за министър-председателя, президента и председателя на Народното събрание се спазват много строго.

Отговорното поведение повеляваше г-н президентът да се извини на естонските си колеги и да откаже участие в инициативата „Три морета“, защото много държавни глави участваха чрез видеоконферентна връзка. Радев трябваше да се извини на Естония, а не да обяснява, че има някаква манипулация. Това е грубо нарушение на международните правила и норми. По този начин предизвиква международен скандал.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която коментира скандалите с президента Румен Радев и прекратената му визита в Естония.

„В новия бюджет се повишават средствата за всички социлани политки, образование, здравеопазване и отбрана. Предприемат се сериозни мерки, за да се подпомогнат всички български граждани. Държавата трябва да гарантира спокойствие на всички хора и това ще стане през новия бюджет, който ние ще гласуваме“, обяви още тя.

Депутатът от ГЕРБ коментира и темата за нова Конституция.

„Никой не оспорва, че само Велико Народно събрание може да прави промени в Конституцията. Ние предлагаме дебат за нов обществен договор, като включваме препоръки на ЕК и Венецианската комисия. Сегашното Народно събрание може да реши само дали да се свика ВНС и не разбирам защо президентът говори тези неща.

Самите протестиращи, които той подкрепя, искат рестарт и промени в Конституцията. Към момента сме изработили вътрешни правила за работата на Временната комисия за нова Конституция. В началото на ноември ще имаме виртуална среща с представители на Венецианската комисия. Ще има и обществено обсъждане и дебат. Това можем да направим, а не да правим промени в Конституцията“, категорична бе Десислава Атанасова.