Десет формации вече подкрепят Вили Лилков за кмет на София

Коалицията “Синя София”, която бе създадена в подкрепа на кандидат-кмета Вили Лилков, ще се регистрира днес в ОИК, пише “Труд news”. Освен неговата кандидатура, ще бъдат регистрирани още листа с общински съветници, кандидати за районни кметове и кметове на населени места.

Гръбнакът на коалицията са Консервативно обединение на десницата (КОД), Български демократичен форум, Движение “Демократично действие” – Д3, БЗНС и РДП.

Освен това кандидатурата на Лилков е подкрепена от ССД, НДСВ, БНД, Атлантическият съвет в България и Съюза на репресираните. Листата на кандидати за общински съветници включва представители на всичките девет формации.

Вечерта проф. Лилков ще се срещне със Съюза на архитектите и Камарата на архитектите в България, където той ще представи визията си за развитието на столичния град.

Припомняме, че Вили Лилков е бил 15 години общински съветник в София и 4 години зам.-председател на СОС. Той прекрасно познава проблемите на столичния град, през годините е вземал дейно участие в решаването на много от тях.

Previous post Плугчиева: Вносът от Украйна е без мита, без квоти, а от ЕС – силно регулиран
Next post Браво! Ученичка върна портфейл с 1 000 лева и дебитни карти