Десетки аплодираха златния Тео на античен форум

Десетки старозагорци станаха на крака и аплодираха финала на лекция , изнесена върху каменния площад на античния форум от дългогодишния физик , математик и откривател на млади таланти Теодоси Теодосиев, познат повече като „Златния Тео“.

В свой открит и прям стил педагогът от съседния Казанлък напомни, че всичко на този свят е плод не само на труд, а и на…мислене.

„Нека ползваме не само ръцете си, а и главите, защото и маймуните имат ръце, но въпреки всичките си усилия да привлекат вниманието на публиката с разни движение така и не успяват да станат човеци!“, шеговито настоя Теодосиев и отказа категорично да получа бутилка с минерална вода, за да не…разводнява мисълта си.

Откривателят на таланти отскоро е член на настоятелството при старозагорския Тракийски университет и поздрави първокурсниците от различните специалности в местната Алма Матер с думит:“Живеем в епоха на шеста научно техническа революция. Човек се учи докато е жив, но истински незаменимите хора на бъдещето ще са тези, които ще могат да правят това, което машината не може.Надявам се, че тук ще се възпитават хора, които ще бъдат практици-едни незаменими хора, които ще творят бъдещия свят.“ Лекцията на Теодоси Теодосиев беше заключителен „гвоздей“ в програмата на четвъртия фестивал „Здравей Здраве“, който тази година премина под мотото „ЕдинЕние“ и събра стотици фенове на здравословния начин на живот. Заради пандемията и ограниченият фестът се проведе върху каменните плочи на някогашната главна улица на античния град Августа Траяна Декуманус Максимум.

Там си дадоха среща вегани като алпиниста Атанас Скатов,който изрази съжаление, че поради коронавируса се налага да промени предварителната си програма за поредния предвиден за покоряване планински връх и изобретателя проф. д-р Жеко Ганев, който пусна наскоро в производство специален уред за допълнително озониране на въздуха в затворени помещения.Имаше занимания по йога, куклен театър на открито, плъстене на вълна с игли по стара народна рецепта, коване на метал, низане на мъниста и още десетки различни занимания свързани по някакъв начин с основната тема за здравето и здравословния начин на живот.

Сред участниците бяха и активисти на забранената в Китай практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа, които на специален щанд събираха подписи под петиция за защита на човешките права.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share