Ден 107: Искаме наистина честни и демократични избори

За 107-и път поред граждани излязоха на улицата, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. През днешния се провежда и поредната “Гражданска панорама”. Очаква се протестиращите на пл. “Независимост” да се присъединят към недоволните пред сградата на Българската национална телевизия.

„Искаме наистина честни и демократични избори, а хората, които са в ЦИК, няма да го направят. Това са хора, които са послушни и контролирани. Ще продължим да сме тук, да говорим и да отстояваме правата си“, посочи от протестната трибуна адв. Албена Белянова, чиято кандидатура бе издигната от граждани за поста шеф на ЦИК. Тя обаче не бе допусната.

„Днес стана ясно, че икономисти от всякакви цветове оценяват бюджета за 2021 г. като предизборен. Ще бъдат похарчени толкова милиарди, че после ще се чудим как да ги връщаме“, посочи от протестната трибуна Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Бабикян коментира и карантината на Бойко Борисов. Според него министър-председателят е „под карантина“ от 107 дни, откакто са започнали антиправителствените протести.