Ден преди 8 декември: Банско осъмна без студенти

Всички резервации за Студентския празник в Банско бяха отказани, заяви управителят на хотел в курорта Тина Иванова в ефира на БНТ. Повечето места за настаняване и заведения остават затворени и през декември заради разпоредбите на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите й надеждата на хотелиери остават предстоящите коледни и новогодишни празници, когато основни посетители се очаква да бъдат български туристи. От бранша пък обещават да пуснат доста по-ниски цени, за привлекат повече клиенти.

„В Банско се спазват всички мерки за безопасност, ситуацията е спокойна, категоричен е кметът на града Иван Кадев, като допълни, че през последните 2-3 дни дори няма новорегистрирани заразени.

Освен в Банско бъдещите висшисти традиционно се съборат още във Велико Търново и Арбанаси. Тази година обаче прочутите механи и заведения в и около старопрестолната столица са затворени. Алтернативата, която предпочитат част от младежките компании, са къщите за гости в региона.

„8 декември няма да се празнува както обикновено заради пандемията. Най-важното сега е да останем здрави, да ограничим заразата и да мислим за медиците на първа линия”, коментира председателят на Студентския съвет на Великотърновския университет.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share