Денков за ротацията: И двете страни са поставили документи за преговори

Министър-председателят акад. Николай Денков коментира предстоящата ротация. „И двете страни са поставили документи, които могат да послужат за основа за преговори, трябва да се влезе в процес на преговори, нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни“, коментира той, цитиран от Dariknews.bg.

По думите му преговорните екипи трябва да огледат двата документа, да видят къде има съгласие, да имат време да прецизират текстове, по които има нужда от съгласие и тогава ще се види какъв ще е крайният резултат. Според него това ще отнеме време и трябва да се мине през този процес на преговори.

Премиерът коментира и оценката на министрите. „Още преди месец имах информация за това във всеки един ресор, във всяко едно министерство кое е изпълнено, кое не е изпълнено“, заяви Денков.

По темата за Червения пират Денков коментира, че няма информация. „Това, което видях от медиите изглежда интересно, но трябва да сме сигурни, че зад него не се крие нещо повече – това е работа на службите, на разследващите органи“, заяви той.

По думите му трябва с вицепремиера Мария Габриел да седнат и да обсъдят един по един министрите, но този разговор все още не се е състоял, но очаква да се състои в следващите дни.

Той подчерта, че диалогът му с Габриел е доста добър.

По темата с „Магнитски“ Денков коментира: „За мен истинският проблем е, че нашата правосъдна система очевидно не работи както трябва, полагаме огромни усилия, за да може тази тази система да се изчисти от дълбоки проблеми, които станаха особено очевидни и да може да се рестартира, така че който е направил нарушение на закона, да си получи съответното възмездие от институциите“.