Демерджиев: Сигналите за купуване на гласове на тези избори са с около 17% повече

Лавинообразен е ръстът на сигналите за купуване на гласове. Образуваните досъдебни производства – двойно повече, обяви пред bTV вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите на вътрешния министър сигналите за купуване на гласове са със 17% повече до този момент при тези избори в сравнение с предишните.

Демерджиев коментира пред bTV и изнесената информация в четвъртък за списъци с висши магистрати и началници на полицията. По думите му няма сигнали до МВР за готвени покушения.

“Сигналите растат постоянно, ако преди няколко дни бяха девет, сега са 48. Нашите оперативни сигнали, по които работим, са над 190, така че нарастват лавинообразно. Този път, при тези избори са с около 17% повече. Постъпилите сигнали и над пъти повече са образуваните досъдебни производства, така ще има ръст по всички параметри”, каза вътрешният министър.

Вътрешният министър коментира и последното посегателство над български клуб в Северна Македония.

Демерджиев обясни, че според югозападната ни съседка посегателството е икономическо престъпление и от мястото е откраднат един монитор от компютър и няма общо с отношенията между двете страни или омраза към българите там.