Демерджиев: Има ли връзка между атентата, убийството на Къро и смъртта на брат Галев

Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главният прокурор, убийството на Красимир Каменов – Къро и смъртта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да ги споделя. Това коментира бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на БНТ.

Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментираше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се коментираше, че пребивава. Прави ми впечатление, че много хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на криво в определени ситуации, каза още Демерджиев.

По повод мистериозното влизане на Ангел Христов в България, Демерджиев разкри, че е възможно да е преминал през границата с Гърция с фалшив паспорт.

Бившият вътрешен министър коментира изчезването на бившия следовател Петьо Петров. „Разпоредих проверка, която трябва да установи дали служители са му помогнали да излезе извън граница. Имахме данни за съмнително излизане на негови близки в посока Турция. Дълго време този човек и бившата му съпруга действаха съвместно, сега се наблюдава разрив между тях“, добави още той.

Отстраняването на Гешев беше важно, но начинът не беше правилния. Това, което се случва в момента не е съдебна реформа, коментира бившият министър по повод предсрочното отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.