Делян Добрев: Сформира се коалиция „За нови избори“, „Промяната“ са начело

„Законът ще бъде за облагане на свръхпечалбите от руски петрол. Дори това е работното му заглавие. След началото на войната в Украйна руският петрол се търгува с отстъпки от 30-40%, т.е. той е много по-евтин от останалия петрол, предлаган в света. Това, че руският петрол е по-евтин, в България не го забелязваме на бензиностанциите. … Може да бъде поставена такса върху горивото, което се произвежда за вътрешния пазар. Това ще направим. Знаем коя е рафинерията („Лукойл“ – б.р.) и за всеки литър гориво, което се продава на българския пазар, ще поискаме да внасят във Фонда за енергийна сигурност по 1 лев. Това няма да влияе на бюджета и няма да има нужда от актуализация, за да работи този закон“.

Това заяви пред БНР председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Добрев беше категоричен, че ако е по-добро предложението на служебното правителство за законови мерки за понижаване на цените на горивата, ГЕРБ ще го подкрепи в парламента.

В предаването „Неделя 150“ Делян Добрев коментира и шансовете за съставяне на редовно правителство:

„В парламента има партии, които сформираха коалиция „за нови избори“. „Продължаваме промяната“ са начело на тази коалиция. Те правят единствено опити за проваляне на работата на НС и да се провалят преговорите за правителство, за да се стигне до нови избори. … За съжаление почти няма шанс за правителство в този парламент. Ако се стигне до нови избори, по-добре е да са в края на февруари или март, а не по-рано“.

Според него „Демократична България“ „могат да проявят разум и да помогнат за сформиране на правителство“.

Той беше категоричен, че не може да има коалиция на ГЕРБ с „Възраждане“ и ДПС.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share