Двуличие! Противник номер 1 на гей браковете – на голо гей парти насред пандемията

Така става обикновено в живота. Най-големите моралисти по определена тема всъщност крият дълбок грях или комплекс.

Доказа го нечуван скандал в Европейският парламент, който завърши с оттеглянето на унгарския депутат от управляващата Фидес Йожев Сайер. Последният призна в изявление, че е участвал в частно парти, на което според медиите полицията открила 25 голи мъже – сред тях евродепутати и дипломати.

Не се споменават други имена или българско участие. Но! ЗА това ли им плащаме на тези хора!

Полицията била повикана след шумна сбирка в гей бар близо до Гран Плас в центъра на Брюксел в нарушение на противоепидемичните мерки в петък срещу събота. Изплашен, евродепутатът се опитал да избяга по водосточна тръба.

В съобщението на прокуратурата се казва, че минувач е съобщил на полицията за мъжа от водосточната тръба, чиито ръце били в кръв, вероятно разранени при слизането. В раницата му били открити наркотици.

Човекът не представил документи за самоличност и се наложило да заведе полицаите до жилището си, след което показал дипломатически паспорт като S. J. (1961), съобщила брюкселската прокуратура, цитирана от „Политико“.

Сайер се позовал на парламентарния си имунитет и бил освободен. Но като обикновен гражданин бил подведен под отговорност за нарушаване на ограничителните правила.

Йожев Сайер потвърдил за участието си в партито, но отрекъл екстазито да е негово. И се оттеглил като евродепутат, без обяснения.

В официално комюнике групата на Фидес, която е част от Европейската народна партия, изразява съжаление за оставката на Сайер, като го нарича „най-разпознаваемият унгарски евродепутат“, напомня Юроактив.

Сайер е известен с консервативните си и хомофобски позиции. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е „съюз между мъж и жена“.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share