Двойният агент Скрипал живее във Великобритания и се чувства добре

Дъщерята на бившия полковник от руското военно разузнаване (ГРУ), оказал се двоен агент, Сергей Скрипал – Юлия, е позвънила на братовчедка си в град Ярославл – Виктория Скрипал, и разказала, че баща й живее във Великобритания и се чувства добре, но е под постоянен медицински контрол. Направен му е изкуствен отвор в гърлото, за да може да диша нормално. Виктория Скрипал съобщила на ТАСС за този разговор, състоял се тези дни.

„Юлия се намира във Великобритания, при нея всичко е добре, само малко се е влошило зрението й. Тя не живее заедно с баща си, но те често се виждат“, съобщава братовчедката Виктория, цитирана от ТАСС.

Юлия й казала още, че Сергей Скрипал се опитва да се занимава със спорт и като цяло се чувства нормално. „Той се намира в някакво държавно учреждение в Англия. Те не са ходили в Нова Зеландия, а са останали в Англия“, добавила Виктория. Според нея Юлия не изключва двамата с баща й един ден да пристигнат в Русия.

По-рано Виктория съобщи, че Сергей два пъти й е звънил през пролетта на миналата година, а през юни същата година е разговарял с майка си Елена, която също живее в Ярославл.

През март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха натровени в британския град Солсбъри и разследване на британските медици показа, че за целта е използвано руското бойно нервнопаралитично вещество Новичок. Британските власти обвиниха Русия в опита за убийство на Скрипал. Бившият полковник от руското ГРУ през 2006 г. бе осъден на 13 г. затвор за измяна в родината си, след като се оказа, че е бил агент и на британското разузнаване. От 2010 г. той живее във Великобритания вследствие на програма за размяна на шпиони.

След отравянето през 2018 г. той едва оцеля и до момента още не се е появявал публично. Дъщеря му успя да се възстанови по-бързо, припомни ТАСС.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share