Дариткова: Тежката ситуация в момента ни кара да останем в управлението

Ние сме внимателни и се вслушваме във всяка критика. Днешният дебат няма да има никакъв принос към българския парламентаризъм. Хората умеят да различат гласа на омразата. В българския парламент има много негативизъм. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Колегите от БСП са внасяли искания за изслушване на премиера Бойко Борисов в пленарна зала. По важните въпроси той е идвал в парламента. Когато, обаче въпросите те са били некоректно зададени, е била дадена възможност на ресорните министри да отговорят“, уточни тя.

„За съжаление заради поведението на опозицията и надеждите това да им донесе някакъв дивидент, неглижираха работата на Народното събрание. Ние не сме си достатъчни и се нуждаем от коректив, но такава опозиция, която се крие, не помага на парламентаризма. На този етап виждаме едно неистово целание за завземане на властта. Надявам се на конструктивни предложения, ние сме готови да ги приемем“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Не сме безгрешни. Търсим коректив за грешките си. Показали сме, че можем да носим отговорност. Тежката ситуация в момента ни кара да останем в управлението и да оправдаем доверието на избирателите“, подчерта Даниела Дариткова.

„Резолюцията за върховенството на закона в България я приемаме като чисто политически акт. Тя беше подкрепена от определени политически сили. Приемаме отговорно всички други доклади на ЕК, зашщото те се базират н обективна оценка“, каза тя.

„Диалогът е важен, той дава подкрепа на държавността“, изтъкна Дариткова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share