Дариткова: Невярващите ще се усетят! Бяхме достатъчно отговорни

„Здравната система се справя с предизвикателството да се грижи за над 400 пациенти. Трябва да бъдат анализирани случаите, които се изтъкват като проблеми.“ Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по БНТ.

„Нека да не анонсираме само случаите, поради едни или други обстоятелства, имат трагично стечение на събитията. COVID-19 не подминава никого и в този смисъл много загубиха свои близки“, каза още тя.

„Изтъкват се проблемите на здравната система, които във времето, поради политизиране или други несъвършенства на управлението на системата, не бяха взети навременни решения. Сега не е време да търсим виновници“, обясни Дариткова.

Според нея невярата в българското население ще се обърне и хората ще се ангажират да спазват мерките, за да се предпази здравната система от пренатоварване.

„Бяхме достатъчно отговорни да не предизвикаме парламентарна, политическа и правителствена криза в този сложен момент. Справяме се в кворума в рамките на възможностите, правилника и решението на народното събрание. Имаме много колеги под карантина, контактни или болни, затова решихме, поради системния саботаж на колегите от БСП и ДПС, да приемем решение, в което те се включват онлайн в заседанията. Това дава възможност да функционира, да приемем бюджет и да приемем закони, от които се нуждаят системите в държавата“, добави тя.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share