Дариткова: Ако не спазваме мерките, болните ще нарастват още

Дариткова: Ако не спазваме мерките, болните ще нарастват още

Ако не спазваме мерките, болните ще нарастват. Това предупреди шефката на ПГ на ГЕРБ и председател на здравната комисия Даниела Дариткова в „Карай направо“ по Нова телевизия. Тя призова гражданите да спазват дистанция. Повод за коментара и бе казуса с починалите на стълбите пред пловдивска болница.

„Здравната система работи в режим на свръх натоварване. Надявам се проверката да покаже кои са виновните и те да си понесат наказанията. Хиляди лекари, сестри, санитари работят съвестно“,каза тя по казуса с починалите болни в Пловдив.

Според нея това не може да бъде клеймо върху цялата система. „Ако всеки един в системата поеме своята отговорност, ще можем да се справим с епидемията. Важното е тогава, когато имаме усложнения, да се преценяват правилно индикациите за хоспитализация. И всяка една болница да организира добре своята работа. Това се върши в момента“, поясни Дариткова.

„На този етап при условие, че всеки има нужда от болнично лечение, го получава, означава, че имаме достатъчно добра реакция на заболяването. Сега е време всички обединено да реагираме достатъчно адекватно. Ако не спазваме противоепидемичните мерки, болните ще продължат да нарастват“,каза Даниела Дариткова.