Данчо Лечков: Конгресът на 11 декември няма да бъде легитимен

Конгрес ще има, но няма да бъде легитимен. Такова мнение изрази членът на Изпълкома Йордан Лечков пред „бТВ“. „От самото начало казах, че трябва да се спазва устав. Той не беше спазен. На 11 декември има насрочена дата за Конгрес, на него ще се решат нерешените проблеми. Но според мен няма да бъде легитимен този Конгрес“.

Той смята, че оставката на Борислав Михайлов е била „погрешно поискана и погрешно подадена“.

Лечков не вижда никой на мястото на Михайлов на президентския пост, нито Емил Костадинов, нито Стилиян Петров. Самият той няма да се кандидатира.

Относно състоянието на родния футбол и националния отбор, който пропусна да се класира за европейското първенство, той коментира: „Българският футбол се оформя в клубовете, а не в националния отбор. Всички ние сме виновни или невиновни за състоянието на българския футбол. Ние от Златното поколение сме си свършили работата на терена, сега пак си вършим работата“.

Лечков коментира и разследването, което установи, че детските лагери, за които държавата е отпуснала над 1 милион и 600 хиляди лева, са провеждани в хотели, свързани с ръководството на футболния съюз. Единият от хотелите е собственост на Лечков и жена му.

„Аз съм инвестирал в най-добрата спортна база. Продължават да идват и не само футболни, а и други клубове. Аз съм находчив, инвестирал съм. Нямал съм идея, че ще стана вицепрезидент, когато съм започнал“.

Относно казуса с отпуснатите от държавата пари за стадионите, на които се проведе Евро 2015 за юноши, Лечков заяви:

„УЕФА ги дава тези пари за определена цел и ние ги дадохме в Бургас. По закон УЕФА казва да ги харчим, както искаме, само за да се проведе първенството. През 2015 г. имаше одит. Не може тогава всичко да е наред, а в 2019 г. да не е“, завърши той.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share